3 min read

SEO Bonus Tips

We geven graag enkele Bonus SEO Tips waarmee je simpel en snel je website verbetert waardoor deze hoger zal ranken in Google. Na verloop van tijd zal je website beter gaan scoren.
SEO Bonus Tips van Gooise Media

We geven graag enkele Bonus SEO Tips waarmee je simpel en snel de performance van je website verbetert.

SEO Bonus Tip #1

SEO Bonus Tip #1 bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines is om uw click-through-rate (CTR) te verhogen. CTR is het percentage mensen dat op uw website klikt na het zien van uw website in de zoekresultaten. Het verhogen van uw CTR kan leiden tot meer verkeer naar uw website en hogere rankings in zoekmachines. Hier zijn een paar strategieën die u kunt gebruiken om uw CTR te verhogen:

 1. Optimaliseer uw titels en meta-beschrijvingen:
  Zorg ervoor dat uw titels en meta-beschrijvingen aantrekkelijk zijn en een duidelijke beschrijving geven van wat uw pagina te bieden heeft. Gebruik relevante zoekwoorden in uw titels en beschrijvingen om ervoor te zorgen dat ze opvallen in zoekresultaten.
 2. Gebruik rich snippets:
  Rich snippets zijn extra informatie die u aan uw zoekresultaten kunt toevoegen, zoals beoordelingen, prijzen en afbeeldingen. Dit zal uw zoekresultaten opvallender en aantrekkelijker maken en mensen aanmoedigen om op uw website te klikken. Gebruik altijd code zoals aanbevolen op Schema.org
 3. Gebruik afbeeldingen en video's:
  Afbeeldingen en video's kunnen uw zoekresultaten aantrekkelijker maken en mensen aanmoedigen om op uw website te klikken. Zorg ervoor dat uw afbeeldingen en video's relevant zijn voor uw inhoud en dat ze van hoge kwaliteit zijn.
 4. Gebruik Call-to-Actions:
  Gebruik een duidelijke en aantrekkelijke Call-to-Action (CTA) in uw titels en beschrijvingen om mensen aan te moedigen op uw website te klikken. Een CTA kan variëren van een simpele 'klik hier' al zal dat voor SEO niet heel handig zijn omdat het niet uitlegt waar je dan op klikt, tot een meer specifieke actie, zoals 'Ontvang nu uw gratis e-book'.

SEO Bonus Tip #2

Interne links (ja, dat was er een!) zijn superbelangrijk voor de SEO van uw website en kunnen helpen bij het verbeteren van uw Google rankings. Gelukkig zijn er verschillende manieren om automatisch interne links toe te voegen in WordPress, zoals met behulp van de plugin "SEO Internal Link Juicer".

Naast het gebruik van een plugin kunnen ook (door Gooise Media) op maat gemaakte JavaScript-oplossingen worden gebruikt om interne links automatisch toe te voegen. En het kan ook handmatig uiteraard.

Gooise Media is een professioneel webbureau dat hierin gespecialiseerd is en op maat gemaakte JavaScript-oplossingen kan ontwikkelen om interne links te maken. Dit kan een goede optie zijn als u specifieke behoeften wat betreft links die niet worden gedekt door bestaande plugins.

Het gebruik van automatisch gegenereerde interne links kan uw SEO-strategie helpen verbeteren en uw website hoger laten scoren in de Google rankings. Echter, is het belangrijk om te onthouden dat er een goede balans moet worden gevonden tussen automatisch gegenereerde links en handmatig geplaatste links, om ervoor te zorgen dat uw website niet overmatig gebruik maakt van interne links en er niet spammy uitziet voor zoekmachines en bezoekers. Ga bijvoorbeeld op een webpagina over "koffie" niet 10x interne linken naar de pagina "koffiebonen". Een keer op de juiste plek en in de juiste context is al voldoende.  

Door deze strategieën correct toe te passen, kunt u uw CTR verhogen en meer verkeer naar uw website genereren. Bovendien snapt Google beter waar uw website over gaat, welke correlatie de pagina's en keywoords hebben en vindt de bezoeker waar zij of hij naar op zoek is.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verhogen van uw CTR niet alleen leidt tot meer verkeer naar uw website, maar ook kan bijdragen aan een betere ranking in zoekmachines en natuurlijk tot betere conversie.

Hoger in Google stappenplan
Stap #1: Verbeter uw on-site SEO On-page SEO: onze uitgebreide handleiding voor de eerste stap voor meer succes in de Google rankings. Als het gaat om het verbeteren van uw online aanwezigheid, is er niets belangrijker dan het optimaliseren van uw website voor zoekmachines. En een van de beste man…

Begin vandaag nog met het verbeteren van uw website. Neem vrijblijvend contact op met de SEO specialisten van Gooise Media voor een vrijblijvend advies. Wij snappen Google! Samen geven we uw website een boost.

Contact met Gooise Media
Bent u klaar om uw website en online presence naar een hoger niveau te tillen? Gooise Media staat voor u klaar.