7 min read

Hoe krijg je sterren bij je vermelding in Google?

Wil je ook van die mooie sterretjes bij je Google vermelding? Dat kan! Wij van Gooise Media helpen je om Sterren en dus meer bezoekers te krijgen
Hoe krijg je sterren bij je vermelding in Google?

Als webdesign bureau en SEO specialisten begrijpen we bij Gooise Media hoe belangrijk het is om hoog te scoren in de Google ranking. Een goede manier om dit te bereiken, is door het verkrijgen van sterren bij zoekresultaten. Zoals hier bijvoorbeeld.

Review sterren bij vermelding in Google

Klantbeoordelingen worden steeds belangrijker in de wereld van online marketing. De mening van anderen over een product of dienst en hun aankoopervaring is veel betrouwbaarder dan wanneer een bedrijf zelf beweert de snelste, beste of goedkoopste te zijn. Bovendien zijn consumenten eerder geneigd om op zoekresultaten met sterren te klikken, wat zorgt voor een hogere doorklikratio (CTR). Het is dus duidelijk dat sterren in Google belangrijk zijn en steeds belangrijker worden. Maar hoe kunt u zelf sterren verkrijgen?

Om sterren in Google (Rich Snippets) te krijgen, is het nodig om klantbeoordelingen of reviews te gaan verzamelen via een reviewsysteem.

Sterren, ook voor producten en diensten

Niet alleen diensten en bedrijven kunnen beoordeeld worden, ook producten en zelfs recepten kunnen een review krijgen. Het toevoegen van beoordelingen aan producten of recepten kan helpen om de zichtbaarheid van uw inhoud te vergroten en de gebruikerservaring te verbeteren. Stel bijvoorbeeld dat u een receptenwebsite heeft en u wilt graag uw recepten voorzien van beoordelingen. Door beoordelingen toe te voegen aan uw recepten, kunnen gebruikers de kwaliteit van het recept beoordelen en hun ervaringen delen met anderen. Dit zal helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van uw website te vergroten. Ook hier worden Rich Snippets gebruikt.

Rich snippets ?? Wat is dat nou weer?

Rich Snippets zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie omdat ze de gebruiker meer informatie bieden voordat ze op een link klikken. Om Rich snippets met beoordelingen te verkrijgen, is het echter belangrijk dat deze correct zijn opgesteld. Rich snippets moeten worden gemaakt op basis van Schema.org.

Schema.org is een gezamenlijk initiatief van Google, Bing, Yahoo! en Yandex om gestructureerde gegevens op het web te promoten. Het is een verzameling van gestandaardiseerde labels of 'schema's' die aan inhoud kunnen worden toegevoegd om zoekmachines te helpen de inhoud beter te begrijpen. Door deze labels toe te voegen, wordt de inhoud beter georganiseerd en geïndexeerd door zoekmachines.

Door Schema.org te gebruiken bij het maken van Rich snippets, kunt u er zeker van zijn dat uw inhoud correct wordt geïnterpreteerd door zoekmachines en dat uw Rich snippets er professioneel uitzien. Bij Gooise Media kunnen wij u helpen bij het gebruik maken van Rich snippets op basis van Schema.org, zodat u profiteert van meer kliks, een verbeterde gebruikerservaring en hogere click-through rates.

Om reviews aan Google "door te geven". Er moet een dynamische koppeling gemaakt worden tussen het reviewsysteem en uw website, zodat Google gaat zien dat u reviews verzamelt en u de sterren aan uw site kan gaan toekennen. Het technische gedeelte hiervan is meer aan ons en kan het beste aan onze SEO en technische specialisten worden overgelaten. Daar gaan we niet dieper op in.

Sterren in Google: Stappenplan

Google toont soms sterren in de zoekresultaten, naast de vermelding van een website. Deze sterren zijn een visuele indicator van de beoordeling van een website door gebruikers.

Hoe krijg je sterren in Google?

Er zijn twee manieren om sterren in Google te krijgen:

1. Google Mijn Bedrijf:

 • Claim je Google Mijn Bedrijf profiel: Ga naar https://www.google.com/business/ en claim je profiel.
 • Verzamel reviews: Vraag je klanten om reviews te schrijven over je bedrijf op Google Mijn Bedrijf.
 • Beantwoord reviews: Beantwoord alle reviews, zowel positieve als negatieve.
 • Zorg voor een complete profiel: Vul alle informatie in je profiel in, inclusief foto's, openingstijden en producten/diensten.

2. Rich snippets:

 • Implementeer schema markup: Voeg schema markup toe aan je websitecode om Google te vertellen over de verschillende elementen op je website, zoals reviews en productprijzen.
 • Zorg voor een hoge kwaliteit website: Zorg ervoor dat je website gebruiksvriendelijk is, mobielvriendelijk is en relevante content bevat.

Stappenplan:

 1. Claim je Google Mijn Bedrijf profiel.
 2. Vraag je klanten om reviews te schrijven.
 3. Beantwoord alle reviews.
 4. Zorg voor een complete profiel.
 5. Implementeer schema markup.
 6. Zorg voor een hoge kwaliteit website.

Tips:

 • Het kan een paar weken duren voordat sterren in Google verschijnen.
 • Hoe meer reviews je hebt, hoe meer kans op sterren je hebt.
 • Positieve reviews zijn belangrijker dan negatieve reviews.
 • Zorg ervoor dat je website up-to-date is.

Extra informatie:

Waar verzamel ik recensies?

Het is aan te raden om u aan te sluiten bij een beoordelingswebsite of een recensiepartner, zodat alles geautomatiseerd wordt geregeld en u het technische gedeelte aangeleverd krijgt. Dit zorgt er ook voor dat u de echtheid van uw beoordelingen aan uw klanten kunt garanderen. Er zijn verschillende goede aanbieders van reviewsystemen, zoals Klanten vertellen, Kyjoh en The Feedback Company. Maar u kunt ook uw Google Reviews gebruiken. Het probleem met Google Reviews is alleen dat "valse" reviews heel moeilijk weg te krijgen zijn. Het staat u vrij om te kiezen welk reviewsysteem u wilt gebruiken; wij kunnen u wel adviseren.

Hoe helpt Gooise Media mijn bedrijf daarbij?

Bij Gooise Media begrijpen wij dat u als ondernemer het maximale uit uw bedrijf en online presence wilt halen. Wij kunnen u helpen om hoger te scoren in de Google ranking en zo meer klanten te bereiken. Door gebruik te maken van een reviewsysteem, kunt u gemakkelijk klantbeoordelingen verzamelen en uiteindelijk sterren in Google verkrijgen.

Dit zorgt niet alleen voor een hogere CTR, maar ook voor meer vertrouwen bij potentiële klanten. Bovendien bieden wij meer dan alleen sterren. Met ons SEO pakket, een klantbeoordelingssysteem en optimalisatie van uw content kunnen wij u een unieke en voordelige reviewmarketing strategie bieden.

rich snippets en reviews

10 voordelen van beoordelingen op uw website

 1. Betere zichtbaarheid: Rich snippets en sterren in de zoekresultaten trekken de aandacht van gebruikers en vergroten de kans dat ze uw website bezoeken.
 2. Hogere click-through rate: Door Rich snippets en sterren toe te voegen aan uw zoekresultaten, kunt u de click-through rate van uw website verhogen.
 3. Verbeterde gebruikerservaring: Beoordelingen en Rich snippets bieden gebruikers waardevolle informatie over uw bedrijf, producten en diensten, wat kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring.
 4. Verhoogde geloofwaardigheid: Beoordelingen en Rich snippets geven uw bedrijf een hogere mate van geloofwaardigheid en kunnen gebruikers helpen bij het nemen van een aankoopbeslissing.
 5. Betere positie in de zoekresultaten: Rich snippets en beoordelingen kunnen bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten van Google.
 6. Verhoogde omzet: Door het tonen van beoordelingen en Rich snippets, kan uw website vertrouwen opbouwen bij potentiële klanten en de omzet verhogen.
 7. Verbeterde zoekopdrachten: Rich snippets en beoordelingen helpen zoekopdrachten relevanter te maken voor gebruikers en zorgen voor een betere gebruikerservaring.
 8. Lagere kosten per klik: Rich snippets en beoordelingen kunnen bijdragen aan een lagere kosten per klik in zoekmachineadvertenties, omdat gebruikers meer geneigd zijn om op uw advertentie te klikken.
 9. Grotere merkbekendheid: Rich snippets en beoordelingen kunnen bijdragen aan een grotere merkbekendheid en helpen uw bedrijf te onderscheiden van concurrenten.
 10. Grotere klanttevredenheid: Beoordelingen en Rich snippets kunnen bijdragen aan een grotere klanttevredenheid, omdat klanten beter geïnformeerd zijn over uw bedrijf en producten.

Wilt u meer weten over hoe u sterren in Google kunt verkrijgen en hoe Gooise Media u hierbij kan helpen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van advies op maat.

Wij helpen je om hoger te ranken in Google.

Door dit formulier in te vullen geeft u ons toestemming de informatie op te slaan. Wij delen uw informatie niet.

Hier zijn drie veelgestelde vragen over het verkrijgen van sterren in Google:

 1. Hoe krijg ik sterren in Google?
  Om sterren in Google te krijgen, moet u klantbeoordelingen verzamelen via een reviewsysteem en een dynamische koppeling maken tussen het reviewsysteem en uw website. Dit kan gedaan worden via een beoordelingswebsite of recensiepartner. Gooise Media kan alle tehnische aspecten voor zijn rekening nemen en u hierbij helpen. Wij gebruiken Rich Snippets code volgens Schema.org dat de mogelijkheid biedt om Rich snippets en Google Sterren te integreren in uw zoekresultaten.
 2. Hoe helpt Gooise Media daarbij?
  Gooise Media kan u helpen bij het integreren van Rich snippets en sterren in uw zoekresultaten. Met bijna ieder reviewsysteem kunt u klantbeoordelingen verzamelen en beheren, Gooise Media zorgt voor de technische koppeling met uw website en onderhoudt deze.
 3. Wat leveren sterren in Google op?
  Sterren in Google zullen bijdragen aan een hogere click-through rate, een betere gebruikerservaring, een hogere positie in de zoekresultaten en verhoogde omzet. Door het tonen van beoordelingen en Rich snippets, zal uw website beter overkomen op potentiële klanten en de omzet verhogen. Daarnaast zullen de sterren in Google bijdragen aan een grotere merkbekendheid en een hogere klanttevredenheid.
SEO Bonus Tips
We geven graag enkele Bonus SEO Tips waarmee je simpel en snel je website verbetert waardoor deze hoger zal ranken in Google. Na verloop van tijd zal je website beter gaan scoren.