5 min read

Hoger scoren met je website

Hoger scoren met je website

Hoger scoren in zoekresultaten (SERP's): Hoe we dat doen bij Gooise Media

Een hoge positie in de zoekresultatenpagina's (SERP's) is van cruciaal belang voor bedrijven en bureaus. Organisch verkeer kan het grootste deel van de leads opleveren die een bedrijf verdient. Hoog scoren in SERP's betekent meer potentiële klanten, terwijl lagere rankings kunnen betekenen dat u betaalde advertenties moet gebruiken.

Maar omhooggaan in de SERP-ranglijsten is makkelijker gezegd dan gedaan. Met meer dan een miljard websites die strijden om de topposities, moet u zich aan de regels houden als u de SERP-ranglijsten wilt verbeteren. En er zijn nogal wat regels. Vandaag duiken we in hoe u de SERP-ranglijsten kunt verbeteren met de volgende onderwerpen:

  • Welke factoren helpen de SERP-ranglijsten te verbeteren?
  • Hoe de SERP-ranglijsten te verbeteren met On-page SEO
  • Hoe de SERP-ranglijsten te verbeteren met Off-page SEO
  • Hoe de SERP-ranglijsten te verbeteren met Technische SEO

Welke factoren helpen de SERP-ranglijsten te verbeteren?

Dit is de hamvraag voor zo ongeveer elke marketeer. Hoewel Google wel bespreekt wat ze in aanmerking nemen bij het bouwen van zoekpagina's, blijft hun algoritme geheim. Mensen hebben een aardig idee wat websites beter laat scoren, maar er is geen 100% perfect recept voor succes. Wij weten als specialisten echter prima wat je moet doen om hoog te scoren. Google brengt namelijk regelmatig guidelines uit en die bestuderen onze specialisten zorgvuldig.

Met dit in gedachten draait het opkrikken van uw SERP-ranking om zoveel mogelijk positieve dingen te doen en dingen te vermijden die u naar beneden kunnen halen. Er is een reeks specifieke tips en gebieden om rekening mee te houden. Een lijst die ze allemaal doorloopt, zou echter 1000en woorden lang zijn. En bovendien is het al eerder gedaan.

In plaats daarvan gaan we ons richten op de drie hoofdcategorieën van SEO (Search Engine Optimization), waarbij we laten zien hoe elke categorie een rol speelt. De drie belangrijkste pijlers van SEO zijn:

On-page: Zoals de naam al doet vermoeden, draait on-page SEO erom dat alles wat u op uw website plaatst zo hoog mogelijk scoort. Van het optimaliseren van content tot het integreren van keywords, alles vindt plaats op de pagina. Een zeer letterlijke titel.

Off-page: Alles wat niet op uw website plaatsvindt, telt als off-page SEO. Dit kan het verkrijgen van backlinks, het verbeteren van uw domeinrating of ervoor zorgen dat andere sites uw content tonen.

Technische: Alles wat te maken heeft met het bewerken van de werkelijke manier waarop uw website functioneert is technische SEO. Dit omvat het verhogen van de laadsnelheid van uw pagina's, ervoor zorgen dat zoekmachines al uw pagina's kunnen vinden en het goed structureren van uw website.

Laten we deze kernpijlers doorlopen en precies aantonen hoe u uw content kunt optimaliseren om de SERP-ranglijsten voor uw bedrijf te verbeteren.

Hoe de SERP-ranglijsten te verbeteren met On-page SEO

On-page SEO is verreweg de vorm van optimalisatie waar marketingteams zich het meest op richten. Aangezien u volledige controle heeft over de content die u online produceert, kunt u zich verdiepen in de details van optimalisatiestrategieën.

Gezien hoe flexibel en verschillend content kan zijn, zijn er veel verschillende manieren om te optimaliseren. Als u een goede kans wilt hebben om de SERP-ranglijsten te verbeteren, wilt u het grootste deel (zo niet alles) van deze lijst doen. Hoewel dit misschien in eerste instantie overweldigend lijkt, kosten de meeste optimalisatiestrategieën slechts een extra minuut of twee. Met de tijd worden ze vanzelfsprekend voor u. Hier zijn de huidige beste on-page SEO-strategieën om de SERP-ranglijsten te verbeteren:

  1. Relevantie van Keywords onderzoeken

Keywordonderzoek is enorm in de marketingwereld. Als u al in dit veld werkt, is dit iets waar u zeker al eerder bent tegengekomen, dus we zullen er niet lang bij stilstaan. Voordat u content creëert, moet u altijd keywordonderzoek doen om te zien hoeveel verkeer bepaalde zinnen krijgen en hoeveel concurrentie er is om voor die woorden te ranken.

Focus op keywords die nauw verwant zijn aan uw bedrijf en integreer deze in uw content. Van landingspagina's tot individuele blogposts, u moet proberen een sterke basis op te bouwen met belangrijke keywords

2. Creëer waardevolle content:

Met name met Google's Helpful Content Update is het schrijven van waardevolle content die details biedt aan gebruikers altijd een goede manier om de ranking te verhogen. Een artikel van 3000 woorden dat diep ingaat op een onderwerp biedt meer waarde dan een artikel van 500 woorden met een beperkte blik op hetzelfde onderwerp. De prioriteit hierbij met on-page SEO om de SERP-ranglijsten te verbeteren is om altijd nuttige, diepgaande en waardevolle content te bieden aan uw lezers.

3. Begrijp de zoekintentie:

Er zijn vier typen zoekintentie online: commercieel, informatief, navigerend en transactioneel. Wanneer u een nieuwe blogpost schrijft, typt u uw keyword in Google en kijkt u wat er naar boven komt. Zijn er veel how-to-gidsen? Wat dacht u van bedrijfsnamen of titels van evenementen?

Afhankelijk van de zoekintentie voor een specifiek keyword, werkt een bepaalde stijl van het artikel. Google cultiveert de best gerangschikte artikelen voor elke pagina op basis van zoekintentie. Als mensen informatie willen, zal Google nooit de startpagina van een bedrijf aanbevelen. Stem uw schrijfstijl altijd af op de vastgestelde intentie van het keyword.

4. Optimaliseer metatitel en metabeschrijving:

Metatitels en metabeschrijvingen zijn de informatie die Google leest wanneer het voor het eerst een pagina tegenkomt. Dit is ook wat mensen op hun Google-zoekpagina zullen zien. Gebruik bij het maken van uw metadata best practices voor zowel metabeschrijvingen als titels. Dus voor metabeschrijvingen, voeg uw doelkeyword toe (een longtail indien mogelijk) en houd het tussen 155 en 160 tekens. Voor metatitels, voeg uw keyword toe en houd de titel tussen 50 en 60 tekens.

5. Optimaliseer media en afbeeldingen:

Het is altijd een goed idee om media toe te voegen aan een artikel, zowel voor SERP-ranglijsten als voor leesbaarheid. Maar naast het toevoegen van media, moet u er ook voor zorgen dat het geoptimaliseerd is. Dit is eigenlijk ongelooflijk eenvoudig, vooral voor foto's.

6. Werk uw content na verloop van tijd bij:

Hoewel het vaak over het hoofd wordt gezien door marketingteams, is het bijwerken van content na verloop van tijd een geweldige manier om de SERP-ranking te verhogen. De update brengt niet alleen nieuwe content naar de pagina, maar het laat Google ook zien dat het relevante en moderne informatie heeft.

Naast On-page SEO zijn er nog twee andere belangrijke pijlers om te focussen op:

Off-page SEO:
Dit omvat alles wat u doet dat niet direct gerelateerd is aan uw eigen website.

Technische SEO:
Dit heeft te maken met de achterkant van uw website, zoals de laadsnelheid en de structuur.

Wij helpen je om hoger te ranken in Google.

Door dit formulier in te vullen geeft u ons toestemming de informatie op te slaan. Wij delen uw informatie niet.

Hoger scoren in SERP doe je zo

Het optimaliseren van uw website voor SERP-ranglijsten is een voortdurend proces. Door de bovenstaande tips te volgen, kunt u uw website een betere kans geven om hoger te scoren in Google en meer organisch verkeer aan te trekken.

Gooise Media kan u helpen met al uw SEO-behoeften. We hebben een team van ervaren SEO-specialisten die u kunnen helpen uw website te optimaliseren voor de zoekmachines. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consultatie.

Extra tips:
Gebruik een SEO-tool zoals SEMrush of Ahrefs om uw website te analyseren en uw concurrenten te volgen.

  • Blijf op de hoogte van de laatste SEO-trends en -algoritmen.
  • Maak gebruik van social media om uw content te promoten.

Met de juiste inspanningen kan iedereen zijn website naar de top van de SERP-ranglijsten brengen.

Geef je website een boost!!

Je website binnen 2 weken organisch hoger in Google! Gegarandeerd.

Klik hier voor een vrijblijvend gesprek met onze webdesign- en SEO-professionals en laat jouw bedrijf opvallen schitteren in de digitale wereld en de Google rankings!

Maak een afspraak