7 min read

De ultieme gids voor WordPress website ontwikkeling en onderhoud met effectieve SEO-strategieën

De ultieme gids voor WordPress website ontwikkeling en onderhoud inclusief effectieve SEO-strategieën.
WordPress website ontwikkeling en onderhoud

De ultieme gids voor WordPress website ontwikkeling en onderhoud inclusief effectieve SEO-strategieën.

Introductie: websites in Wordpress

Bij Gooise Media zijn we (ook) experts in het ontwikkelen en onderhouden van WordPress-websites. In deze ultieme gids delen we onze kennis over effectieve SEO-strategieën en hoe we deze integreren met professioneel webdesign op maat. We bespreken onderwerpen als lokale SEO, linkbuilding, technische SEO-analyse, website snelheid optimalisatie en webhosting diensten.

WordPress is een van de meest populaire contentmanagementsystemen (CMS) ter wereld. Het wordt momenteel gebruikt door meer dan 40% van alle websites op het internet, wat neerkomt op miljoenen websites wereldwijd. Deze populariteit is te danken aan de gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en de enorme verscheidenheid aan thema's en plug-ins die beschikbaar zijn voor gebruikers.

Gebruiksvriendelijk

WordPress staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en is ideaal voor gebruikers die niet vertrouwd zijn met coderen. Dankzij de intuïtieve interface en de visuele bouwers kunnen zelfs beginners eenvoudig pagina's en berichten aanmaken, aanpassen en beheren zonder enige kennis van HTML, CSS of andere programmeertalen. Met een breed scala aan kant-en-klare thema's en plug-ins kunnen gebruikers hun website eenvoudig aanpassen aan hun behoeften en voorkeuren, waardoor WordPress een toegankelijk en veelzijdig platform is voor iedereen die een website wil ontwikkelen en onderhouden.

Veel bekende websites maken gebruik van WordPress als hun CMS, waaronder enkele grote namen in verschillende industrieën. Enkele voorbeelden van bekende WordPress-websites zijn:

 1. TechCrunch: Een toonaangevende technologienieuwssite die verslag doet van de laatste trends en ontwikkelingen in de techindustrie.
 2. The New Yorker: Een gerenommeerd tijdschrift dat bekendstaat om zijn diepgaande artikelen over politiek, cultuur, kunst en literatuur.
 3. Microsoft News Center: Het officiële nieuwscentrum van Microsoft, waar nieuws en updates over het bedrijf en zijn producten worden gedeeld.
 4. Beyoncé: De officiële website van de wereldberoemde zangeres en entertainer, die nieuws, tourdata en andere informatie over haar carrière biedt.
 5. The Walt Disney Company: De officiële website van het wereldberoemde entertainmentbedrijf, met informatie over het bedrijf, zijn producten en diensten.

Maar er zijn nog talloze andere voorbeelden die laten zien dat WordPress een veelzijdig en betrouwbaar CMS is dat geschikt is voor zowel kleine als grote websites, en voor verschillende soorten content. Het feit dat zoveel bekende merken en organisaties voor WordPress kiezen, onderstreept de kracht en populariteit van dit platform. Maar er zijn ook wel wat webnadelen. Wordpress is erg zwaar en vereist speciale webhosting om echt snel te zijn. Gelukkig zijn we daar bij Gooise Media in gespecialiseerd.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) diensten voor WordPress-websites

Zoekmachineoptimalisatie is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw WordPress-website goed scoort in zoekmachines zoals Google. Bij Gooise Media zorgen we ervoor dat uw website geoptimaliseerd is op alle belangrijke aspecten van SEO, zoals on-page en off-page factoren. We analyseren uw website en stellen een op maat gemaakte SEO-strategie op om de online zichtbaarheid van uw website te vergroten en meer bezoekers aan te trekken.

Professioneel webdesign op maat en responsive webdesign

Een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk webdesign is essentieel voor het succes van uw WordPress-website. Onze getalenteerde webdesigners zorgen voor een professioneel ontwerp op maat, afgestemd op uw merk en doelgroep. Daarnaast zorgen we ervoor dat uw website responsive is, zodat deze er op alle apparaten goed uitziet en gebruiksvriendelijk is. Dit is belangrijk voor zowel gebruikerservaring als SEO.

Lokale SEO en linkbuilding strategieën voor betere rankings

Lokale SEO is belangrijk voor bedrijven die zich richten op een specifieke regio of stad. Bij Gooise Media helpen we uw WordPress-website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten door middel van effectieve strategieën zoals het claimen en optimaliseren van uw Google Mijn Bedrijf-pagina en het genereren van lokale recensies. Bovendien ontwikkelen we linkbuilding strategieën om de autoriteit en zichtbaarheid van uw website te vergroten, wat leidt tot betere rankings in zoekmachines.

Technische SEO-analyse en implementatie

Technische SEO is een cruciaal aspect van zoekmachineoptimalisatie. Ons team van SEO-experts voert uitgebreide technische analyses uit om eventuele problemen op uw WordPress-website te identificeren en op te lossen. Hierbij kijken we naar aspecten als crawlbaarheid, indexatie, websitearchitectuur, mobiele gebruiksvriendelijkheid en websitebeveiliging. Door het implementeren van de juiste technische SEO-optimalisaties zorgen we ervoor dat uw website optimaal presteert in zoekmachines.

Website snelheid optimalisatie en webhosting diensten

Website snelheid optimalisatie en webhosting diensten

In een aantal opzichten is Wordpress niet meer van deze tijd. Wordpress is zwaar en laadt langzaam en vraagt om snelle servers. Een snelle laadtijd is belangrijk voor zowel gebruikerservaring als SEO en zelfs voor Google. Ons team van experts analyseert de snelheid van uw WordPress-website en implementeert optimalisaties om de laadtijd te verbeteren. Dit kan variëren van het optimaliseren van afbeeldingen en het minimaliseren van bestandgroottes tot het implementeren van browsercaching en Content Delivery Networks (CDN). Daarnaast bieden we betrouwbare webhosting diensten aan om ervoor te zorgen dat uw website altijd snel en soepel draait.

Ons full-service webhosting pakket: het belang van regelmatig onderhoud voor optimale functionaliteit en beveiliging

Regelmatig onderhoud van uw WordPress-website is essentieel om de functionaliteit, prestaties en beveiliging van uw site te waarborgen. Hier zijn enkele cruciale aspecten van onderhoud die u niet mag negeren:

 1. Back-ups: Zorg ervoor dat u regelmatig back-ups van uw website maakt, zodat u in geval van een technisch probleem of beveiligingsincident snel en eenvoudig kunt herstellen. Er zijn verschillende back-upplug-ins beschikbaar, zoals UpdraftPlus en BackupBuddy, die u kunnen helpen bij het automatiseren van dit proces. Bewaar uw back-ups op een veilige locatie, bij voorkeur op een externe opslagservice zoals Dropbox of Google Drive.
 2. Plug-ins en thema's updaten: Verouderde plug-ins en thema's kunnen kwetsbaarheden bevatten die door hackers kunnen worden misbruikt. Zorg ervoor dat u uw plug-ins en thema's regelmatig bijwerkt om beveiligingsproblemen te voorkomen en nieuwe functies en verbeteringen te ontvangen. Verwijder ook ongebruikte plug-ins en thema's om potentiële beveiligingsrisico's te minimaliseren.
 3. Controleer de compatibiliteit: Bij het updaten van plug-ins en thema's is het belangrijk om te controleren of ze compatibel zijn met de nieuwste versie van WordPress en met elkaar. Incompatibiliteit kan leiden tot fouten en conflicten die de functionaliteit en prestaties van uw website negatief kunnen beïnvloeden.
 4. Database-optimalisatie: Optimaliseer regelmatig uw WordPress-database om overtollige gegevens te verwijderen en de prestaties van uw website te verbeteren. Plug-ins zoals WP-Optimize en WP-Sweep kunnen u helpen bij het opschonen en optimaliseren van uw database.
 5. Monitoring en analyse: Monitor de prestaties en het verkeer van uw website met behulp van analysetools zoals Google Analytics en Google Search Console. Dit helpt u om eventuele problemen snel te identificeren en uw SEO- en marketingstrategieën te verfijnen.

Door regelmatig onderhoud aan uw WordPress-website uit te (laten) voeren, kunt u de functionaliteit, prestaties en beveiliging van uw site waarborgen, en zorgt u voor een betere gebruikerservaring voor uw bezoekers. Uiteraard verzorgen wij dat voor onze klanten.

Beveiliging van WordPress-websites: waarborg de veiligheid van uw site

Beveiliging van WordPress-websites: waarborg de veiligheid van uw site

De beveiliging van uw WordPress-website is cruciaal om uw gegevens en die van uw bezoekers te beschermen. Hier zijn enkele belangrijke stappen die u kunt nemen om de veiligheid van uw site te waarborgen:

 1. Regelmatige updates: Zorg ervoor dat u uw WordPress-versie, thema's en plug-ins regelmatig bijwerkt. Updates bevatten vaak beveiligingspatches die uw site beschermen tegen bekende kwetsbaarheden en aanvallen.
 2. Sterke wachtwoorden: Gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor uw WordPress-beheerdersaccount en alle gebruikersaccounts op uw site. Dit maakt het moeilijker voor aanvallers om toegang te krijgen tot uw site via brute-force aanvallen.
 3. Beveiligingsplug-ins: Er zijn tal van beveiligingsplug-ins beschikbaar die u kunnen helpen bij het beveiligen van uw WordPress-website. Populaire opties zijn onder meer Wordfence, Sucuri en iThemes Security. Deze plug-ins bieden functies zoals firewall-bescherming, malware-scans en bescherming tegen brute-force aanvallen.
 4. Beperk toegang tot belangrijke bestanden: Bescherm uw gevoelige bestanden, zoals het wp-config.php-bestand en de .htaccess-bestanden, door de toegangsrechten te beperken en ervoor te zorgen dat onbevoegde gebruikers geen toegang hebben.
 5. SSL-certificaat: Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de browser van uw bezoekers en uw website. Dit beschermt gevoelige gegevens zoals wachtwoorden en persoonlijke informatie die via uw site worden verzonden. Veel hostingproviders bieden gratis SSL-certificaten aan via Let's Encrypt.
 6. Regelmatige back-ups: Maak regelmatig back-ups van uw WordPress-website, zodat u snel en eenvoudig kunt herstellen in geval van een beveiligingsincident of gegevensverlies. Er zijn verschillende back-upplug-ins beschikbaar, zoals UpdraftPlus en BackupBuddy, die u kunnen helpen bij het automatiseren van dit proces.
 7. Onze eigen Gooise Media code: We beveiligen alle websites van onze clienten nog eens extra met onze eigen "geheime"code waarmee uw website extra veilig wordt.

Door deze stappen te volgen, kunt u de beveiliging van uw WordPress-website aanzienlijk verbeteren en uzelf en uw bezoekers beschermen tegen potentiële bedreigingen en aanvallen.

Conclusie: voor Wordpress moet je bij Gooise Media zijn

Het ontwikkelen en onderhouden van een WordPress-website vereist expertise op het gebied van webdesign, SEO en technische aspecten. Bij Gooise Media combineren we al deze elementen om u een uitgebreide service te bieden, zodat uw website optimaal presteert en groeit.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen uw online aanwezigheid te vergroten en uw bedrijf te laten groeien met behulp van effectieve WordPress-website ontwikkeling en onderhoud.

Geef je website een boost!!

Je website binnen 2 weken organisch hoger in Google! Gegarandeerd.

Klik hier voor een vrijblijvend gesprek met onze webdesign- en SEO-professionals en laat jouw bedrijf opvallen schitteren in de digitale wereld en de Google rankings!

Maak een afspraak