6 min read

Het Belang van Goede Webhosting

Goede webhosting is cruciaal voor het succes van je website. Het zorgt voor een snelle, betrouwbare en veilige website, en draagt bij aan een betere positie in zoekmachines zoals Google.
Het Belang van Goede Webhosting
24/7 support

Wanneer je een website hebt, is het echt belangrijk om te kiezen en te investeren in goede webhosting. Webhosting is de basis van elke website en het is van cruciaal belang voor het succes ervan. In dit artikel leggen we uit waarom goede webhosting zo belangrijk is voor je website en hoe je een goede webhosting provider kunt kiezen. De snelheid en veiligheid van je website zijn namelijk cruciaal.

Bij Gooise Media verzorgen we razendsnelle en veilige Full Service Webhosting voor onze klanten met 24/7 support. Of je nu een Wordpress website betreft of een ander CMS, we zorgen dat je website razendsnel en goed beveiligd is.

Waarom is goede webhosting zo belangrijk?

Het is algemeen bekend dat Google de voorkeur geeft aan veilige websites. Dit betekent dat hoe groter het risico is dat uw website gehackt wordt, hoe groter de kans dat deze (voor lange tijd) positie verliest in zoekmachines. Zoekmachines zullen een gehackte website, helemaal een die wellicht schadelijke software kan verspreiden, voor langere tijd niet meer laten ranken in de zoekresultaten. Het is daarom essentieel om te voorkomen dat uw website gehackt wordt. De herstelprocedure kan namelijk lang duren en het zal leiden tot inkomstenderving en een zwaar beschadigde reputatie. Bovendien zijn er ooik juridische consequenties.

Een goede webhosting provider zorgt ervoor dat je website snel en betrouwbaar is. Maar zelf dien je ook maatregelen te nemen. ZOrg voor een handig menu bijvorrbeeld. Hiermee kunnen bezoekers snel en gemakkelijk door je website navigeren, waardoor de gebruikerservaring verbetert. Goede webhosting draagt niet alleen bij aan de veiligheid van je website, als je een geode provider hebt zorgt deze ervoor dat je website online blijft, zelfs tijdens enorm piekverkeer.

Wat zijn de kenmerken van goede webhosting?

Er zijn verschillende kenmerken waaraan goede webhosting moet voldoen. Zo moet een goede webhosting provider 24/7 technische ondersteuning bieden, zodat je bij eventuele problemen snel geholpen kunt worden. Ook moet de provider regelmatig back-ups maken van je website en deze veilig opslaan. Daarnaast moet de provider zorgen voor een hoge uptime-garantie, zodat je website altijd online is. Tot slot moet de provider goede beveiligingsmaatregelen hebben getroffen om ervoor te zorgen dat je website beschermd is tegen hackers en malware.

de kenmerken van goede webhosting?

Hoe kies je de beste webhosting provider?

Er zijn veel webhosting providers op de markt en het kan moeilijk zijn om de beste provider te kiezen. Om de juiste keuze te maken, moet je rekening houden met verschillende factoren. Zo moet je kijken naar de prijs, de snelheid van de webhosting, de beschikbare opslagruimte en bandbreedte, de beveiligingsmaatregelen en de klantenservice. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de beste webhosting provider voor jouw website kiezen.Bij Gooise Media zijn wegeen standaard hosting provider. We zijn full-service provider en dat betekent dat we voor bedrijven alle hosting-gerelateerde zorgen uit handen nemen. Dus inderdaad, backups, monitoring, etc. etc. Mara we doen meer.

Waarom is kennis van webdesign en SEO belangrijk?  

Kennis van webdesign en SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je website optimaal presteert op het gebied van snelheid en zoekmachineoptimalisatie. Goede webhosting is een belangrijk onderdeel van SEO en zal zeker bijdragen aan een betere positie in zoekmachines zoals Google. Google kijkt namelijk naar de snelheid van je website en de gebruikerservaring. Duurt het laden te lang, dan zullen bezoekers niet eens op je site komen. En Google weet dat...

Google Page Speed test
Google Page Speed

Wil je weten hoe snel of langzaam je site is? Gebruik dan deze Gratis Google Tool voor PageSpeed.

Over het algemeen wordt aanbevolen dat een website binnen 2 seconden moet laden om geen bezoekers te verliezen. Studies hebben aangetoond dat het merendeel van de internetgebruikers de website verlaat of niet eens bereikt als het laden langer dan 3 seconden duurt. Een trage website leidt niet alleen tot een slechte gebruikerservaring, maar het zal zeker ook de rangschikking in Google negatief beïnvloeden, omdat Google naar snelheid als een van de factoren kijkt. Het is dus zeer belangrijk om te investeren in de optimalisatie van de laadtijd van je website.

Daarnaast is een goed ontworpen website met een handige en logische structuur ook belangrijk voor de gebruikerservaring, dat zal bijdragen aan een hogere conversieratio. Het moet prettig zijn om op je website te zijn, belangrijke informatie moet bijv. makkelijk te vinden zijn. Stelregel is dat je de bezoeker de informatie of dienst moet laten zien waar zij/hij naar op zoek is.

Hoe scoort de website van Gooise Media bij de Google Pagespeed test?

Google PageSpeed score van GooiseMedia.nl
Hoe scoren wij op de Google PageSpeed score met Gooise Media?

Zoals je ziet zijn de resultaten van onze eigen website niet slecht. Dat mag je ook wel verwachten. Onze website is erg snel, de score is maximaal. De site laadt binnen een halve seconde en niets blokkeert een snelle weergave (total blocking time is 0 ms). Uiteraard gebruiken we de juiste technieken dus de Best Practises score is optimaal. De SEO is natuurlijk 100%, immers wij zijn SEO specialisten. Alleen wat betreft toegankelijkheid is er nog ruimte voor verbetering. Een element op onze homepage is niet volledig geoptimaliseerd voor mensen met een visuele handicap, de voorleesfunctie werkt er niet optimaal mee. Dar wordt aan gewerkt!

Hoe kan GooiseMedia.nl jou helpen bij het verbeteren van je website?

Wilt u ook zo'n razendsnelle website, die volledig geoptimaliseerd is? GooiseMedia.nl heeft de expertise in webdesign en SEO die helpt bij het verbeteren van je website. Door onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen we je ook helpen bij het optimaliseren van je website voor een hoge score in zoekmachines. Daarnaast biedt GooiseMedia.nl veel tips en tricks voor het zelf verbeteren van je website. Kijk op onze kennisbank voor hulp en definities.

Neem contact met ons op via het contactformulier voor een gratis adviesgesprek over de mogelijkheden voor uw website.

Conclusie; goede webhosting is cruciaal

Het kiezen van de juiste webhosting provider is van cruciaal belang voor het succes van je website. Een goede webhosting provider zorgt voor een snelle, betrouwbare en veilige website, en biedt 24/7 technische ondersteuning. Wij ontzorgen onze klanten met ons Full Service Webhosting pakket. Wil je als klant van Gooise Media een andere bedrijf als host kiezen dan kan dat meestal ook. Het is wel belangrijk rekening te houden met de kenmerken van goede webhosting om de juiste webhosting provider te kiezen. Alleen met veilige en snelle hosting kun je ervoor zorgen dat je website optimaal presteert en dat is de eerste stap als je wilt dat je website hoger scoort in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Bij het verbeteren van je website kan GooiseMedia.nl je helpen met het optimaliseren van de website qua teksten, design en alle andere (technische) aspecten van SEO.


FAQs over webhosting

Wat is webhosting? 

Webhosting is een service die wordt aangeboden door hostingproviders om websites op internet toegankelijk te maken. Dit gebeurt door het opslaan van de websitebestanden op een server en deze beschikbaar te maken voor bezoekers via het internet.

Waarom is goede webhosting belangrijk voor SEO?

Goede webhosting is belangrijk voor SEO omdat het bijdraagt aan de snelheid en betrouwbaarheid van je website. Dit zijn belangrijke factoren voor zoekmachines zoals Google bij het bepalen van de positie van je website in de zoekresultaten.

Wat is het verschil tussen shared hosting en VPS hosting?

Bij shared hosting deel je een server (en dus bandbreedte) met andere gebruikers, waardoor je minder controle hebt over de server en beperkte middelen tot je beschikking hebt. Bij VPS hosting krijg je een eigen virtuele server met meer middelen en meer controle.

Wat is het belang van een SSL-certificaat bij webhosting?

Een SSL-certificaat is belangrijk omdat het zorgt voor een veilige verbinding tussen de website en de bezoeker. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de gegevens van de bezoeker, maar het is ook een ranking factor voor zoekmachines zoals Google.

Hoe vaak moet ik mijn CMS, website of blog updaten?

Het is belangrijk om regelmatig updates uit te voeren op je CMS, website of blog bij je webhosting provider om ervoor te zorgen dat alles veilig en betrouwbaar blijft. Dit kan variëren van maandelijks tot jaarlijks, afhankelijk van de provider en het type hosting. Wij van Gooise Media doen het voor onze klanten.