6 min read

10 gratis manieren om je Google ranking snel te verbeteren

Met wat tijd en een goede strategie kunt u uw positie op de zoekresultatenpagina (SERP) gratis verbeteren
Google ranking snel verbeteren

Bovenaan in Google is simpel met een dure advertentie natuurlijk, maar met de juiste strategie sta je ook hoger in de natuurlijke zoekresultaten. Geld alleen kan dus geen Google-rang kopen, maar met wat tijd en strategie kunt u uw positie op de zoekresultatenpagina (SERP) verbeteren zonder een cent uit te geven. Het kost wel tijd een aandacht. In dit artikel bespreken we 10 gratis manieren om uw Google-zoekrang te verbeteren.

 1. Verbeter de gebruikerservaring van uw website
  Volgens een studie over rankingfactoren van SEMrush zijn de vier belangrijkste rankingfactoren websitebezoeken, tijd op de site, pagina's per sessie en bouncepercentage. Al deze factoren zijn direct gerelateerd aan de inhoud en gebruikerservaring van uw website. Als uw website eenvoudig en aangenaam in gebruik is en waardevolle informatie biedt, krijgt u meer bezoekers die langer op uw site blijven en meer pagina's bezoeken. Dit zal uw positie in de zoekresultaten zeker verbeteren.
 2. Schrijf geweldige en informatieve inhoud geoptimaliseerd voor SEO
  Goede website-inhoud schrijven is een van de allerbeste manieren om verkeer te verhogen en uw zoekrang te verbeteren. Zorg ervoor dat uw inhoud foutloos, rijk aan zoekwoorden, mobiel geoptimaliseerd en geschreven is om te voldoen aan de specifieke behoeften van uw doelgroep. Voeg in de tekst waardevolle links toe naar interne en externe inhoud. Geef de lezer de informatie die ze zoeken.
 3. Zorg voor meer backlinks (inkomende links)
  Backlinks - links van andere sites naar die van u - zijn een van de zwaarst wegende Google-rankingfactoren. Inkomende links naar uw website-inhoud vanuit high-authority domeinen tonen de autoriteit van uw site, brengen verkeer binnen en verbeteren uw positie in Google.
 4. Verbeter de paginasnelheid
  Laadtijd is een van de belangrijkste nieuwe metingen in Google's recente Core Web Vitals-update. Het is een goed idee om te kijken hoe u de snelheid van uw website kunt verbeteren, zowel om uw zoekrang te verhogen als om een goede gebruikerservaring te bieden. Onze specialisten kunnen daarbij helpen.
 5. Repareer gebroken links
  Het hebben van kwaliteitslinks op uw website is een van de beste manieren om verkeer te stimuleren en de autoriteit van uw site te vestigen. Links die echter een 404-fout oproepen, schaden zowel uw gebruikerservaring als uw zoekrang. Gebruik een tool zoals BrokenLinkCheck of Dead Link Checker om gebroken links te vinden.
 6. Optimaliseer alle afbeeldingen
  Het optimaliseren van afbeeldingen is cruciaal om de snelheid van iedere site te verhogen en het voor Google gemakkelijker te maken om de afbeeldingen op uw webpagina's te identificeren. Zorg ervoor dat alle afbeeldingen op uw website gecomprimeerd zijn, (we adviseren .webp formaat) en zorg dat ze beschrijvende bestandsnamen hebben en alt-tekst bevatten.
 7. Gebruik H1- en H2-kopteksten
  Kopteksten maken uw inhoud niet alleen beter leesbaar en gemakkelijker te begrijpen voor zowel mensen als zoekmachines, maar er is ook een sterke correlatie tussen Google-zoekrang en het gebruik van kopteksten in de inhoud van uw pagina. Kopteksten zijn ook een geweldige manier om de structuur van uw inhoud te tonen en uw belangrijkste punten te benadrukken.
 8. Optimaliseer voor lokale zoekopdrachten
  Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones om te zoeken naar bedrijven "bij mij in de buurt." Om de lokale zoekmachineoptimalisatie te verbeteren, moet u uw Google Mijn Bedrijf-vermelding claimen, relevante inhoud in Google Posts plaatsen, uw bedrijf vermelden in lokale gidsen en uw online reputatie verbeteren met uitstekende online beoordelingen. Wij kunnen u helpen met het verkrijgen van sterren in Google.
 9. Optimaliseer voor spraakgestuurd zoeken
  Volgens een onderzoek van Perficient groeit spraakgestuurd zoeken niet langer, maar met de opkomst van ChatGPT komen er stteds meer mogelijkheden. Ook zei meer dan 60% van de ondervraagde mensen nog steeds dat spraakgestuurd zoeken hun favoriete methode is om vragen te stellen op hun smartphone. Zorg ervoor dat u uw website optimaliseert voor spraakgestuurd zoeken door waarschijnlijke spraakgestuurde zoekopdrachten in uw website-inhoud op te nemen. Gebruik volledige zinnen die op een natuurlijke, conversatie-achtige manier zijn geformuleerd, in plaats van enkele zoekwoorden.
 10. Streef naar "positie nul"
  Wanneer een gebruiker een vraag stelt in Google Zoeken, haalt Google soms inhoud van een relevante website en geeft deze weer in een speciaal uitgelicht fragment of antwoordvak boven het zoekresultaat #1. Inhoud in een uitgelicht fragment krijgen is een geweldige manier om verkeer te verhogen (fragmenten bevatten een link naar de pagina waar de inhoud vandaan komt) en de geloofwaardigheid en zichtbaarheid van uw merk te vergroten. Om uw kansen te vergroten dat uw inhoud door Google als uitgelicht fragment wordt geselecteerd, bedenk welke zoekopdrachten gerelateerd zijn aan uw bedrijf en bestrooi uw site met duidelijke, gezaghebbende antwoorden. Gebruik code volgens Schema.org.

Wij helpen je om hoger te ranken in Google.

Door dit formulier in te vullen geeft u ons toestemming de informatie op te slaan. Wij delen uw informatie niet.

Wees geduldig...

Door deze 10 gratis strategieën toe te passen, kunt u uw positie in de Google SERP zoekrangschikking gemakkelijk verbeteren zonder extra kosten. Het is belangrijk om te onthouden dat het verbeteren van uw positie in Google (en Bing) een voortdurend proces is en dat het enige tijd kan duren voordat u resultaat ziet.

Blijf uw website optimaliseren, blijf waardevolle inhoud creëren en blijf up-to-date met de nieuwste SEO-trends en -technieken om uw online zichtbaarheid en succes te vergroten. ChatGTP kan u bijvoorbeeld helpen goede kopteksten en metadescripties te schrijven.

Veelgestelde vragen over een hogere Google ranking
Veelgestelde vragen over een hogere Google ranking

Veelgestelde vragen over een hogere Google ranking

 1. Vraag: Hoe kan ik de gebruikerservaring van mijn website verbeteren om mijn Google-zoekrang te verhogen?
  Antwoord: Zorg ervoor dat uw website eenvoudig en plezierig in gebruik is, waardevolle informatie biedt en geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Dit zal leiden tot meer bezoekers die langer op uw site blijven en meer pagina's bezoeken, wat uw zoekrang verbetert.
 2. Vraag: Wat is het belang van backlinks voor mijn positie in Google?
  Antwoord: Backlinks zijn een van de meest invloedrijke rankingfactoren van Google. Inkomende links naar uw website-inhoud vanaf hoogwaardige domeinen tonen de autoriteit van uw site, brengen verkeer binnen en verbeteren uw zoekrang.
 3. Vraag: Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor lokale zoekopdrachten?
  Antwoord: Claim uw Google Mijn Bedrijf-vermelding, plaats relevante inhoud in Google Posts, vermeld uw bedrijf in lokale gidsen en verbeter uw online reputatie met uitstekende online beoordelingen om uw lokale zoekmachineoptimalisatie te verbeteren.
 4. Vraag: Wat is het belang van het optimaliseren van afbeeldingen op mijn website?
  Antwoord: Het optimaliseren van uw afbeeldingen is cruciaal voor het verhogen van de snelheid van uw site en het vergemakkelijken van het identificeren van afbeeldingen door Google. Zorg ervoor dat al uw website-afbeeldingen gecomprimeerd zijn, beschrijvende bestandsnamen hebben en alt-tekst bevatten.

Kom je er nu niet uit? Geen tijd? Wilt u de SEO uitbesteden, neem dan contact met ons op. We kijken vrijblijvend hoe we u van dienst kunnen zijn. Onze SEO specialisten zitten klaar en garanderen resultaat!

Geef je website een boost!!

Je website binnen 2 weken organisch hoger in Google! Gegarandeerd.

Klik hier voor een vrijblijvend gesprek met onze webdesign- en SEO-professionals en laat jouw bedrijf opvallen schitteren in de digitale wereld en de Google rankings!

Maak een afspraak